Photo by Arno Mikkor

Eile avati Euroopa kultuuripealinna linnainstallatsioonide festivali LIFT11 raames Timo Tootsi projekt „Soodevahe linnak”.

Linnainstallatsioonide festivalil LIFT11 avatav Timo Tootsi (pildil) projekt teadvustab Soodevahe küla kui üht Tallinna omapärasemat linnaosa, isetekkelist ja illegaalset suvila- ja aiamaapiirkonda Tallinna lennujaama külje all.

Suvel 2011 kantakse piirkond n-ö kaardile nii teiste linnaosade elanike kui ka Soodevahe „kohalike” jaoks, lähenedes sellele kui päris linnaosale, millel on oma infrastruktuur ja toimimisloogika. Festivali raames luuakse Soodevahesse uusi avalikke institutsioone, mis kutsuvad linnarahvast avastama seda Tallinna vähem tuntud piirkonda.

Soodevahe on miljööväärtuslik piirkond, kus levinud ehitusstiiliks on pilpaarhitektuur. Ka suve jooksul sündivates projektides on kavas kohalikest tavadest kinni pidada. Rajatakse Soodevahe muuseum SoMu, millest saab Soodevahe linnaku süda. Soodevahe ajalugu ja olustikku tutvustavale ekspositsioonile lisaks saab muuseumist nii infopunkt kui ka kohtumispaik.